четвер, 02 вересня 2021 10:34

Картопля гниє на полях через зливи: як це вплине на ціни

Урожай картоплі в Україні зіпсувався через зливи, які пройшли в липні. Місцями картопля почала гнити прямо на полях. Через це фермери знижують ціни.

Автор: Gazeta.ua
  Зараз переважно продають непридатну для зберігання картоплю
Зараз переважно продають непридатну для зберігання картоплю

Експерти зазначають, що якість картоплі різко погіршилася. Особливо постраждали виробники південних областей, зокрема Херсонської, повідомляють аналітики EastFruit.

Зараз переважно продають непридатну для зберігання картоплю, яку виробникам потрібно збути якомога швидше. Також попит знизився, бо споживачів часто не влаштовує вигляд картоплі.

Оптові виробники з Херсонської області пропонують картоплю за 3-4 грн/кг. Фермери інших областей, де урожай картоплі кращої якості, також знижують ціни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Картопля вже ніколи не буде дешевою - експерт

Зараз картопля надходить у продаж в середньому за 4-7 грн/кг. Це на 16% дешевше, ніж до злив.

Восени в Україні можуть подорожчати харчові продукти й комунальні послуги.

На нас чекає новий виток інфляції. Зазвичай в українських реаліях одразу за сплеском інфляції був етап девальвації. Але найближчим часом курс буде стабільним. Це означає, що інфляція вдарить по добробуту мільйонів українців. Ми втратимо 20-30% платоспроможності. Гірше за всіх пенсіонерам. Для них ані девальвація, ані стабільність із жахливою інфляцією не несуть нічого доброго, - розповів ексміністр фінансів Ігор Уманський, пише ТСН.

Зараз ви читаєте новину «Картопля гниє на полях через зливи: як це вплине на ціни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі