вівторок, 20 квітня 2021 17:37

Карантинні 8 тис. грн зможуть отримати більше підприємців: подробиці

Карантинні 8 тис. грн зможуть отримати більше підприємців: подробиці
100 тис. осіб подали заявки на компенсацію. Фото: Олена Луценко

Підприємці та наймані працівники з регіонів, які в лютому-березні перебували в червоній зоні й уже вийшли з неї, також отримають 8 тис. грн допомоги від держави.

"Закон визначає, що з моменту набрання чинності плюс 10 днів усі громадяни в регіонах, які були раніше або перебувають у червоній зоні, можуть звернутися по допомогу протягом 30 календарних днів. Якщо матимемо ситуацію, коли регіони надалі належатимуть до таких карантинних обмежень, то з моменту прийняття відповідного рішення державної комісії також встановлюватиметься строк 30 днів, протягом якого можна звернутися щодо оформлення допомоги", - розповів під час онлайн брифінгу заступник міністра соцполітики Віталій Музиченко.

Прийом заявок на виплату карантинних 8 тис. грн розпочався 19 квітня. На сьогодні вже близько 100 тис. осіб подали заявки, повідомляє Офіс президента.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стартував прийом заявок на карантинні 8 тис. грн

У Міністерстві соцполітики наголошують, що потрібно уважно заповнювати персональні дані. Особливу увагу звертати на коректність інформації про IBAN. Бо це одна з причин, коли не можна коректно опрацювати заявку і провести виплати.

Раніше в уряді заявляли, що на програму підтримки ФОПів планують витратити близько 3 млрд грн. У червоній зоні перебувають 12 областей та Київ.

Зараз ви читаєте новину «Карантинні 8 тис. грн зможуть отримати більше підприємців: подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі