вівторок, 17 березня 2020 13:34

Карантин в Україні: уряд контролюватиме ціни на продукти

Карантин в Україні: уряд контролюватиме ціни на продукти
Ціни на товари та їхню наявність контролюватимуть, щоб гарантувати продовольчу безпеку громадян на час карантину. Фото: Reuters

Мінекономіки кожні 2 дні перевіряє торговельні мережі. Зокрема відстежує ціни, навність продуктів та товарів першої необхідності.

За законом, який Верховна Рада ухвалила 17 березня, уряд у межах законодавства має контролювати ціни на лікарські засоби, товари медичного призначення та соціально значущі товари. Про це у Facebook написав заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тарас Висоцький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві почали дезинфікувати дороги, зупинки і мости

Такі заходи ввели, щоб забезпечити комфортний карантин для українців та гарантувати продовольчу безпеку.

До переліку продуктів, які будуть моніторити, ввійшли борошно, хліб, макаронні вироби, гречка, рис, яловичина, свинина, сало, курятина, ковбаса варена, молоко, сметана, сир м'який, масло, яйця, цукор, олія соняшникова, картопля та сіль.

У Києві посилюють обмежувальні заходи, щоб убезпечити жителів і запобігти ситуації з можливим розповсюдженням коронавірусу. Закривають усі установи та організації, крім аптек, АЗС, продуктових та господарчих магазинів.

Зараз ви читаєте новину «Карантин в Україні: уряд контролюватиме ціни на продукти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі