четвер, 29 грудня 2011 12:36

Кабмін тимчасово заборонив експорт нафти

Кабмін тимчасово заборонив експорт нафти

Кабінет міністрів тимчасово встановив квоту на експорт сирої нафти українського походження в 2012 році на рівні 0 тонн.

Про це йдеться в постанові Кабміну від 26 грудня 2011 №1360 "Про затвердження переліків товарів, експорт та імпорт яких підлягає ліцензуванню, та квот на 2012 рік", опублікованому на урядовому порталі.

Згідно з прийнятою постановою, квота на експорт природного газу українського походження поки не визначена, і передбачається встановити її згідно з прогнозом річного балансу надходження і розподілу природного газу, затвердженим Кабміном.

Відзначається, що в разі підвищення квоти на експорт нафти відповідні ліцензії будуть видаватися з урахуванням рішення спеціальної комісії, створеної Міністерством економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ), тоді як в 2011 році ліцензії на експорт природного газу і нафти видавалися за погодженням з профільним міністерством.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Цього року державний борг "з'їв" 10 бюджетів української науки - експерт

Нагадаємо, Верховна Рада 17 червня ухвалила за основу та в цілому урядовий законопроект "Про внесення змін до закону України" Про основи функціонування ринку природного газу", який дозволяє НАК "Нафтогаз України" здійснювати поставки природного газу, видобутого в Україні, у Польщі.

Зараз ви читаєте новину «Кабмін тимчасово заборонив експорт нафти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі