понеділок, 11 квітня 2011 18:42

Кабмін не контролює ціни на продукти та не реагує на ЗМІ - "бютівець"

Представники фракції БЮТ в Верховній Раді зареєстрували проект рішення про створення слідчої комісії при парламенті, яка мала б з'ясувати реальний рівень інфляції в Україні.

Про це заявив нардеп Василь Деревляний. Депутат продемонстрував порівняльну таблицю, в якій зазначено, що на деякі продукти харчування за останній рік ціна зросла більше ніж на 200%.

"Хліб – 57%, крупа гречана – 161%, рис – 195%, капуста – 243%. Діючий уряд не контролює рівень цін на продукти, та й стан в економіці загалом. При цьому Кабмін не реагує ні на одноосібні заяви, ні на повідомлення в ЗМІ про стан справ в Україні. Відповідно ми будемо домагатися створення депутатської комісії, щоб офіційно показати ту злочинну політику, яку веде уряд", - заявив Деревляний.

Нардеп зазначив, що чинна влада винна не тільки в зростанні цін на продукти харчування, а й в заниженні рівня заробітної плати бюджетникам. За його словами, рівень заробітної плати, розрахований кабміном, не відповідає чинному закону про оплату праці.

"Згідно цього закону середній хірург вищої категорії мав би зараз мати оклад на 811 гривень більший, вчитель – на 710 гривень, а доцент на 1140. Уряд свідомо занижує зарплату, при цьому влада розказує як вона дбає про людей", - додав Деревляний.


Зараз ви читаєте новину «Кабмін не контролює ціни на продукти та не реагує на ЗМІ - "бютівець"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі