вівторок, 29 березня 2011 18:58

Кабмін готує українців до нового стрибка цін на бензин?

Кабмін готує українців до нового стрибка цін на бензин?

Iмпорт в Українi окремих нафтопродуктiв у 2007-2010 роках здiйснювався в обсягах i на таких умовах, якi могли завдати шкоди нацiональному товаровиробнику i загрожують енергетичнiй безпецi країни.

Такі попередні підсумки спеціального розслідування ініційованого відомством Юрія Бойка.

"Результати розслiдування свiдчать про необхiднiсть застосування мита для пiдвищення енергетичної безпеки країни", - розповіло джерело в уряді.

Спiврозмовник зазначив, що така ситуація виникла у зв'язку з вiдсутнiстю протекцiонiстських заходiв з боку держави щодо захисту внутрiшнього ринку та вiтчизняних виробникiв нафтопродуктiв.

За збереження наявних тенденцiй до кiнця року Україна через залежнiсть вiд iмпорту може повнiстю втратити можливiсть вчасного i дiєвого реагування на змiну цiн на внутрiшньому ринку бензину та дизпалива, додало джерело.

На його думку, вже найближчим часом уряд i основнi українськi виробники нафтопродуктiв пiдпишуть меморандум, що сприятиме стабiлiзацiї ситуацiї на ринку.

Як повiдомлялося, наприкiнцi сiчня 2011 року Україна розпочала спецiальне розслiдування щодо iмпорту до країни окремих видiв нафтопродуктiв - бензин марок А-76/А-80, А-92, А-95, дизельного палива, мазуту, пiчного палива, скрапленого газу, бiтуму дорожнього, масел, незалежно вiд країни походження.

При цьому Мiненерговугiлля заявило про пiдтримку iнiцiативи щодо введення мита на бензини EUR130/тонна, на дизпаливо - EUR80/тонна.

У свою чергу імпортери заявили, що в разі введення мит ціни на бензин в Україні можуть впевнено пробити позначку в 1 євро.

Зараз ви читаєте новину «Кабмін готує українців до нового стрибка цін на бензин?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі