понеділок, 03 листопада 2014 14:54

Кабмін домовляється з бойовиками про постачання вугілля

Кабмін домовляється з бойовиками про постачання вугілля
Фото: ua-ru.info

Міністерство енергетики та вугільної промисловості України почало переговори про постачання вугілля з підконтрольних бойовикам територій Луганської та Донецької областей.

Про це заявив перший заступник міністра енергетики та вугільної промисловості Юрій Зюков, повідомляють Українські новини.

"Я як один з керівників Міненерго веду переговори з нашими директорами та керівниками вугільних підприємств про постачання вугілля на склади ТЕС. Вони вже, в свою чергу, ведуть переговори зі своїми керівниками так званих народних республік", – заявив Зюков.

Заступник міністра додав, що Україна має намір оплачувати поставки вугілля з непідконтрольних територій за фактом надходження.

"Ми оплатимо це вугілля тільки тоді, коли воно надійде на склади ТЕС, ми перевіримо його якість, і лише потім оплатимо", – сказав представник Міненерговугілля.

Заступник міністра зазначив, що зараз на цих територіях знаходиться близько 2 млн тонн вже видобутого вугілля, з них 1,5 млн дефіцитного антрацитного вугілля.

За його словами, інфраструктура наразі вже дозволяє здійснювати постачання вугілля з шахт Донбасу на українські теплоелектростанції.

Зараз ви читаєте новину «Кабмін домовляється з бойовиками про постачання вугілля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі