вівторок, 02 вересня 2014 11:10

Із сьогоднішнього дня заборонили знімати долари з платіжних карток

Із сьогоднішнього дня заборонили знімати долари з платіжних карток

Від сьогодні в Україні заборонили знімати іноземну валюту із платіжних карток. Всі перекази в іноземній валюті конвертуватимуть у гривні, повідомляє "Інтерфакс-Україна" із посиланням на постанову Нацбанку.

"Платіжні картки для розрахунку іноземною валютою у нас не поширені. Вони здебільшого є в тих, хто часто буває за кордоном і там ними розраховується. За кордоном ними можна буде розраховуватися і після введення цієї постанови Нацбанку, - розповідає Дмитро Боярчук, директор консалтингової компанії "Кейс-Україна"
У теперішній ситуації це правильне рішення, воно зменшить ризики різкого падіння гривні.

"Це тимчасове рішення. Воно не є якимось радикальним. Завдяки обмеженню зняттю іноземної валюти з карток та конвертації валютних переказів із-за кордону в гривні можна збільшити пропозицію валюти на ринку. Тобто доларів і євро буде більше, це зменшить динаміку подорожчання американської валюти. Однак цей захід ефективний, якщо він короткотерміновий. Якщо ми точно знаємо, що скоро війна на сході закінчиться, там знову запрацюють підприємства, відновиться міжнародна торгівля. Коли ж такої певності немає і ця постанова буде працювати більш як півроку, то ефекту від цього не буде. Ті, хто користувався валютними картками, просто переходитимуть на готівку."

Зараз ви читаєте новину «Із сьогоднішнього дня заборонили знімати долари з платіжних карток». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі