вівторок, 03 березня 2020 12:30

Шукаю роботу: хто затребуваний на ринку праці

Шукаю роботу: хто затребуваний на ринку праці
Роботодавці шукають як працівників із досвідом, так і людей на початку кар'єри. Фото: 1news.com.ua

Найчастіше роботу пропонують кандидатам із досвідом 2-3 роки, розповіла Gazeta.ua Юлія Дрожжина з експертно-аналітичного центру "Хедхантер Україна".

"Щоправда, вакансій у сферах продажів та IT вистачає для студентів та людей на початку кар'єри. Також існує сезонність. Улітку зростає кількість пропозицій у сферах туризму, готельно-ресторанного бізнесу", - говорить Дрожжина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яку роботу шукають українці

Загалом роботодавці оцінюють пошукачів за трьома розрізами.

"Перший - наявність вузькопрофільних навичок, які дають змогу виконувати конкретні завдання. Їх можна навчитись. Другий - універсальні навички. Часто можуть бути важливішими за перші. На них будують вузькопрофільні навички. Тому на роботу можуть брати людину з універсальними навичками, але без досвіду. Третій розріз - цінності пошукача. Навчитися працювати з певним програмним забезпеченням можна. Виховати в людині гуманізм - малоймовірно", - резюмувала експертка.

Торік із січня по вересень порівняно з аналогічним періодом 2018-го кількість зайнятих українців віком 15-70 років зросла на 219 тис. осіб, або до 58,3%. Роботу мали 16,6 млн громадян. Без роботи залишилися 1,5 млн осіб. Це на 88 тис. громадян менше, ніж було у січні-вересні 2018-го.

Зараз ви читаєте новину «Шукаю роботу: хто затребуваний на ринку праці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі