четвер, 06 жовтня 2011 13:00

Іран хоче спільно з Україною будувати пасажирські Ан-158

Іран хоче спільно з Україною будувати пасажирські Ан-158

Іран намагається укласти з Україною контракт про спільне виробництво пасажирських літаків для регіональних авіарейсів.

Про це повідомило агентство Bloomberg.

"Іран зацікавлений у будівництві Ан-158. Ці реактивні літаки відповідають нашим потребам", - сказав Манучехр Мантекуі, керуючий директор державної організації авіаційної промисловості Ірану.

Як повідомив чиновник місцевим журналістам в Тегерані, українська авіакомпанія "Антонов" готова надати технічну допомогу Ірану для спільного виробництва малих літаків для комерційних рейсів.

Країна вже має позитивний досвід співпраці з українською стороною. За словами Мантекуі, Іран і Україна вже налагодили спільне виробництво літаків Іран-140, що використовують для коротких перельотів всередині держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іран купив в України літак Ан-158 і взяв у оренду два Ан-148

Іран побудував свій перший пасажирський літак Іран-140 місткістю 52 пасажирів в 2003 році після того, як в 2000 році у "Антонова" була придбана ліцензія на виробництво Ан-140.

Іран вже давно намагається відновити свій флот лайнерів іноземного виробництва. Проте спроби наштовхуються на перешкоди у вигляді заборони на купівлю нових літаків та запасних частин від таких постачальників, як чиказька компанія Boeing і Toulouse - французький підрозділ Airbus.

Річ у тім, що країна перебуває під дією санкцій Ради безпеки Організації Об'єднаних Націй через реалізацію ядерної програми. США і низка інших країн звинувачують Іран у спробах прихованих створення ядерної зброї.

Зараз ви читаєте новину «Іран хоче спільно з Україною будувати пасажирські Ан-158». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі