четвер, 13 серпня 2020 15:09

Хто не зможе скористатися "Доступними кредитами 5-7-9%": пояснення Мінфіну

Хто не зможе скористатися "Доступними кредитами 5-7-9%": пояснення Мінфіну
Для отримання доступного кредиту потрібно довести, що людина спроможна його повернути. Фото: pixabay.com

Програма "Доступні кредити 5-7-9%" не підходить для нових бізнесів та стартапів.

Зі слів міністра фінансів Сергія Марченка, для отримання цього кредиту потрібно довести, що людина спроможна його повернути. У неї має бути кредитна історія та застава.

"Для нових бізнесів, нових кредитів програма не дуже підходить, бо в ній не застосовуються умови по рефінансах. Там інвестиційні цілі", - пояснив міністр фінансів для ТСН.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кабмін спростив процедуру оформлення пільгових кредитів

Марченко додав, що для підприємців-початківців Мінфін розробив програму портфельних гарантій. Завдяки їй держава гарантуватиме повернення 80% кредиту, а ризик для банку становитиме 20%. Однак програма потребує схвалення Верховною Радою.

"Це нова ініціатива. Ми зараз хочемо, щоб парламент нас підтримав і цього року запустили цю історію", - заявив Марченко.

Українські підприємці в рамках програми доступних кредитів під 5%, 7% і 9% отримали понад 3,3 млрд грн. Банки видали кредити 1755 компаніям. Найбільше - підприємствам сільського господарства та переробної промисловості.

Зараз ви читаєте новину «Хто не зможе скористатися "Доступними кредитами 5-7-9%": пояснення Мінфіну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі