неділя, 20 жовтня 2019 21:10

Хто найчастіше шукає роботу за кордоном

Хто найчастіше шукає роботу за кордоном
93% українських заробітчан незалежно від рівня освіти та своїх компетенцій за кордоном працюють руками. Фото: ckp.in.ua

Найактивніше на заробітки їдуть українці віком 35-45 років з вищою освітою. Це люди, які мають сім'ї, але через низьку заробітну плату в Україні не можуть забезпечувати їх, розповів Gazeta.ua Василь Воскобойник, президент Асоціації міжнародного працевлаштування.

93% українських заробітчан незалежно від рівня освіти та своїх компетенцій за кордоном працюють руками, свідчать соціологічні дослідження.

"Люди не знають іноземних мов та не можуть підтвердити свій рівень професійності", - пояснює Воскобойник.

Додає, що з наступного року знайти офіційну роботу в Німеччині заробітчанам стане легше.

"Німецькі роботодавці зможуть брати працівників з країн поза межами ЄС, які підтвердять професійну кваліфікацію та знання німецької. Українець зможе отримати німецьку робочу візу на півроку, приїхати до країни і знайти собі роботодавця. Поки роблять це нелегально. В основному на польських робочих візах, що є порушенням та загрожує депортацією і штрафом", - попереджає президент Асоціації міжнародного працевлаштування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Робота за кордоном: яких спеціалістів чекають у Польщі, Німеччині та Італії

За його словами, українці, які за кордоном працюють офіційно, трудяться на тих же умовах, що й місцеві.

"У Польщі у середньому заробляють 800-1000 євро на місяць — 22-28 тисяч гривень. У Німеччині зарплати стартують від 1600 євро — 44 тисячі гривень. Щоправда знайти роботу сьогодні найпростіше у Польщі", - резюмує Воскобойник.

У березні 2020 року в Німеччині запрацює новий міграційний закон. Місцеві роботодавці зможуть працевлаштовувати іноземців по мірі необхідності. Зараз насамперед зобов'язані шукати кадри з числа німців.

Зараз ви читаєте новину «Хто найчастіше шукає роботу за кордоном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі