четвер, 02 лютого 2012 15:38

Хорошковський про підвищення тарифів на газ: "Проблема в тому, як і коли"

Хорошковський про підвищення тарифів на газ: "Проблема в тому, як і коли"

Економічні та геополітичні ризики свідчать необхідність для України відновити співпрацю з Міжнародним валютним фондом (МВФ).

Про це пише The Financial Times.

"Президент України Віктор Янукович, який перебуває під вогнем на міжнародному рівні через ув'язнення свого політичного конкурента, Юлії Тимошенко, заявив наприкінці січня, що найбільшою проблемою для України є штучно завищені ціни на імпортований з Росії природний газ", - нагадало видання.

"Але протягом перших двох років Януковича при владі його уряд не домігся низьких цін або диверсифікації постачання дорогого імпортного палива. Кремль продовжує чинити максимальний тиску на Київ у прагненні здобути контроль над стратегічно важливою газотранспортною системою, через яку йде найбільший обсяг російського газу до Європи", - йдеться у публікації.

Крім того, пише автор публікації, економічній стабільності України загрожує можлива рецесія в єврозоні.

The Financial Times напередодні вильоту міністра фінансів Валерія Хорошковського до Вашингтону на переговори з МВФ, запитало його про можливість підвищення тарифів на газ для населення, як того вимагає Фонд.

"Проблема не в тому, що робити - це було добре відомо вже протягом багатьох років. Проблема в тому, як і коли", - цитує його відповідь видання.

Крім того, він додав:

"Ми будемо послідовно проводити реформи в сфері енергетики, але ви повинні бачити більш широку картину. Без перегляду "газових" контрактів з Росією, наша економіка втратить значну суму коштів, виплачуючи найвищі ціни на газ в Європі. Без економічного зростання буде важко покращити соціальні стандарти. Без достатньої кількості соціальних стандартів неможливо забезпечити суспільну підтримку жорстких реформ".

Зараз ви читаєте новину «Хорошковський про підвищення тарифів на газ: "Проблема в тому, як і коли"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі