пʼятниця, 09 жовтня 2015 17:32

Група кредиторів України погодиться на реструктуризацію

Група кредиторів України погодиться на реструктуризацію
Фото: tsn.ua

Утримувачі українських євробондів з погашенням у 2015 році проголосують за обмін боргу України.

Про це йдеться в заяві, опублікованій юридичною фірмою Shearman & Sterling, повідомляє "Reuters".

Йдеться про євробонди на 500 млн дол. З погашенням 23 вересня і 600 млн євро з погашенням 13 жовтня 2015.

У вересні ці інвестори заявили, що вважатимуть умови реструктуризації українських облігацій несправедливими, якщо папери не будуть погашені в найкоротші терміни.

Київ тоді запропонував їм можливість обміняти старі зобов'язання на найкороткостроковіші нові облігації, які Україна планує випустити в ході реструктуризації боргу. Ці пропозиції будуть поставлені на голосування 14 жовтня.

"Наші клієнти повністю підтримують реструктуризацію (боргу) України за умови, що погашення облігацій 2015 буде відстрочено не більш ніж на чотири роки", - йдеться в заяві, яку компанія опублікувала від імені своїх клієнтів.

"Ця умова задовольняє наших клієнтів і вони раді підтвердити, що вони голосуватимуть на користь реструктуризації", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що з березня Україна проводить переговори про реструктуризацію зовнішнього держборгу на суму близько 23 млрд дол.

Наприкінці серпня найбільші утримувачі українських євробондів погодилися списати 20% вартості зобов'язань, яка становить 18 млрд дол., І обміняти кожен з випусків, що підлягає реструктуризації, на нові чотирирічні облігації зі ставкою купона 7,75% річних порівняно з середнім рівнем в 7,2% до реструктуризації.

Зараз ви читаєте новину «Група кредиторів України погодиться на реструктуризацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі