пʼятниця, 30 березня 2012 12:47

Гроші вигідно тримати у чотирьох різних валютах - експерт

Гроші вигідно тримати у чотирьох різних валютах - експерт
Експерт радить тримати заощадження в гривні, рублі, доларі та євро. Фото: ruvr.ru

Купувати золото в Україні нині невигідно через значні коливання цін на нього.

Таку думку в коментарі Gazeta.ua висловив експерт компанії "МПП-консалтинг" Павло Мельник.

"Якщо на доларі різниця між купівлею та продажем менше 1%, то на золоті вона може сягати 10-20% на маленьких злитках. Умовно кажучи, людина купує в банку 10-грамовий злиток за 3 тисячі гривень, тобто 300 гривень за грам, то якщо вирішить продати його, то банк візьме за 190 гривень. Злиток вийде 1900 грн. Ви купили півроку тому за 3 тисячі, потрібні терміново гроші, на руках опиняється 1900 гривень. Заробітку від цього немає ніякого", - сказав він.

За його словами золото - це довгострокове вкладання вільних грошей.

"Ви купили сьогодні, витратили гроші і може років через 20, коли вони вам стануть потрібними, пустите їх у справу. За цей час змінюється фінансова система, висока інфляція, а золото собі просто лежить. От сьогодні умовно кілограм золота рівний хорошому автомобілю. Через двадцять років це буде не менше. Кілограм золота буде рівний новій машині. Відмотайте двадцять років тому, це 1992 рік. Що можна зробити з грошами, які ходили тоді? Тільки в колекцію, бо купити за них нічого не можна, рублів радянських вже немає, купони відривні теж не ходять", - розповів Мельник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні курс євро знизився на 2 копійки, долар стабільний

Фахівець зазначив, що вигідно тримати гроші у чотирьох різних валютах: гривні, рублі, доларі та євро, а в західній Україні також у польському злотому.

"Якщо є свій бізнес, то краще вкласти у нього або в матеріальні цінності. Регулюванням ціни продукції або послугами бізнесмен нівелює інфляцію та втрати. Але ідеального рецепту для всього світу немає", - вважає Мельник.

Зараз ви читаєте новину «Гроші вигідно тримати у чотирьох різних валютах - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі