середа, 13 червня 2018 16:58

Гривня стала валютою, яка найбільше зміцнилася до долара

Гривня стала валютою, яка найбільше зміцнилася до долара
Нацвалюта зміцнюватиметься в перспективі 12 місяців і до кінця 2018 року курс досягне 24,8 грн за дол. Фото: minfin.com.ua

Українська гривня стала валютою, яка найбільше зміцнилася до долара з початку 2018 року.

За даними рейтингу Bloomberg, 2018 року гривня виросла на 7,6% по відношенню до долара. Таким чином, випередила грузинський ларі і колумбійський песо, пише zn.ua.

"Ключовим в питанні зміцнення валюти є зменшення залежності від короткострокового капіталу для фінансування дефіциту поточного рахунку", - каже заступник голови НБУ Олег Чурій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці активно збувають валюту

Водночас Україна входить в п'ятірку найбільш вразливих ринків, що розвиваються. Має низький обсяг золотовалютних резервів, високий рівень корупції і великий державний борг. Тримати під контролем державні фінанси допомогла програма співпраці з МВФ.

"На відміну від минулого року, гривня взяла курс на зміцнення з самого початку. Нацвалюта зміцнюватиметься в перспективі 12 місяців і до кінця 2018 року до 24,8 гривень за долар", - кажуть аналітики інвестбанку Goldman Sachs.

Національний банк України на 13 червня встановив курс долара на рівні 26,08 грн. Це на 1 коп. менше, ніж було вчора. Євро також подешевшав на 1 коп. Коштує 30,75 грн. Курс російського рубля - 41 коп.

Зараз ви читаєте новину «Гривня стала валютою, яка найбільше зміцнилася до долара». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі