середа, 14 листопада 2012 15:12

Гривня почала коливатися через спекулянтів - Лук'янов

Гривня почала коливатися через спекулянтів - Лук'янов
Владислав Лук'янов каже, що обвалів курсу, як було в 2008 році, ми не побачимо. Фото: podrobnosti.ua

Падіння курсу гривні були спричинене, зокрема, діями валютних спекулянтів.

Про це заявив народний депутат від фракції Партія регіонів, перший заступник голови комітету Верховної Ради з питань бюджету Владислав Лук'янов у ефірі "Ера-FM".

"Було коливання на 8 копійок на вчорашніх торгах. Змінилась вартість української валюти: було 8,22 гривні за долар, а стала 8,3. Ті фінансові посередники, які заробляють на спекуляціях, трохи пожвавилися і намагаються щось диктувати ринку", - сказав він.

За його словами, проти спекулянтів будуть застосовані жорсткі заходи.

"Хочу сказати, що є розуміння, що робити в цій ситуації. Думаю, що досить жорсткі заходи будуть прийняті, й таких обвалів курсу, як було в 2008 році, ми не побачимо. Хоча тиск (на курс) дійсно є", - запевнив Лук'янов.

Нагадаємо, останнім часом курс гривні відносно долара постійно знижується. Так, американська валюта сьогодні подорожчала на 3 копійки на купівлі та на продажу, в порівнянні з вчорашніми значеннями.

Національний банк України (НБУ) визнав можливість заміни політики фіксованого курсу ринковим формуванням вартості гривні.

Зараз ви читаєте новину «Гривня почала коливатися через спекулянтів - Лук'янов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі