четвер, 13 лютого 2020 12:00

Гончарук: Україна видобуватиме власний газ без "смотрящіх"

Гончарук: Україна видобуватиме власний газ без "смотрящіх"
Україні треба збільшувати власний видобуток газу. Фото: ua-energy.org

Щоб українці менше платили за газ, потрібно збільшувати власний видобуток. Уряд працює над цим.

"Україна має ефективніше розпоряджатиметься надрами. Без "смотрящіх" і груп впливу", - написав у Telegram прем'єр-міністр Олексій Гончарук.

Прем'єр відвідав одну з полтавських свердловин Укргазвидобування.

"Полтавська область — один із головних нафтогазовидобувних регіонів України. Понад 40% українського газу та кожна п'ята тонна нафти та конденсату надходить із Полтавщини. Але цього мало. На центральному рівні ми вже спростили дозвільні процедури, упровадили електронні аукціони та розробили комплекс важливих законодавчих змін для пожвавлення українського газовидобутку", - повідомив Гончарук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Видобуток газу в Україні - це питання національної безпеки, а не енергонезалежності - Амір Кілані

За його словами, запустили Інвестиційний атлас надрокористувача. На нього нанесли понад 100 готових до надрокористування об'єктів, зокрема перспективні нафтогазові площі.

"До підписання готуються 9 угод щодо розподілу вуглеводневих надр. У лютому стартують 12 аукціонів щодо ділянок через електронні торги. Треба розуміти, що ми продаємо не самі родовища, а лише дозволи на користування надрами", - пояснив прем'єр.

2019-го, згідно з інформацією Укргазвидобування, компанія видобула 13,6 млрд куб. м газу. Це менше видобутку 2018 року - 13,8 млрд куб. м.

Зараз ви читаєте новину «Гончарук: Україна видобуватиме власний газ без "смотрящіх"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі