четвер, 14 квітня 2011 14:42

Голова КНР хоче збільшити товарообіг з Україною до $ 10 млрд

Голова КНР хоче збільшити товарообіг з Україною до $ 10 млрд

Товарообіг між Китаєм та Україною в 2012 році має досягнути 10 млрд дол.

Таке завдання сьогодні, 14 квітня, озвучив голова Китайської Народної Республики Ху Цзіньтао під час зустрічі з прем'єр-міністром України Миколою Азаровим, який перебуває з офіційним візитом у КНР, повідомляє прес-служба уряду.

За оцінками китайської сторони, наразі товарообіг між Китаєм та Україною становить 7,7 млрд дол.

"Прем'єр-міністр України Микола Азаров наголосив, що Україна приділяє особливу увагу розвитку партнерських зв'язків з Китайською Народною Республікою. За словами Глави Уряду України, на сьогодні найбільш актуальною є співпраця в космічній, авіаційній галузях, воєнно-технічному комплексі, а також в сфері інформаційних технологій", - йдеться у повідомленні прес-служби.

Сторони також відзначили значне зростання товарообігу між країнами упродовж 2010 року, коли приріст становив 36%.

Наразі Україна та Китай готуються до підписання договору про стратегічне партнерство, зокрема щодо реалізації крупних проектів.

Також під час зустрічі Ху Цзіньтао підтвердив Азарову свою готовність здійснити візит в Україну.

Раніше повідомлялося, що товарообіг України з країнами Евразійського економічного співтовариства (ЄврАзЕС) становив 42 млрд дол. у 2010 році.

Зараз ви читаєте новину «Голова КНР хоче збільшити товарообіг з Україною до $ 10 млрд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі