четвер, 27 вересня 2012 04:44

Глобальне потепління сповільнює розвиток економіки - дослідження

Глобальне потепління сповільнює розвиток економіки - дослідження
biowaves.org

Сповільнення темпів розвитку світової економіки під впливом глобального потепління становить 1,5% ВВП. У фінансовому вимірі це становить 1,2 трильйона доларів на рік, твердять експерти неурядової європейської організації DARA group та об'єднання країн, найбільш схильних до змін клімату Climate Vulnerable Forum.

Згідно їх дослідження, негативні тенденції триватимуть і в ближчі десятиліття. Зростання середньої температури та забруднення навколишнього середовища призведуть до сповільнення світового ВВП на 3,2% до 2030 року. Для найбідніших держав світу цей показник буде ще відчутнішим – 11%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Геоінженери влашують штучне похолодання на гроші Білла Гейтса

"Зростання середньої температури на один градус – втрата 10% сільськогосподарського виробництва. Для нашої країни це близько 2,5 мільярда доларів або 2% ВВП. Якщо додати до цього супутній збиток, отримаємо 4-5% ВВП", - підтвердила висновки експертів прем'єр-міністр Бангладеш Шейх Хасина.

У кінці минулого року провідні економіки світу вирішили не продовжувати дію Кіотського протоколу, що обмежує викиди шкідливих газів в атмосферу. Однією з головних причин такого рішення стала нестабільність у світовій економіці – держави виступають проти обмежень розвитку промисловості у подібних умовах.

Зараз ви читаєте новину «Глобальне потепління сповільнює розвиток економіки - дослідження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі