понеділок, 21 лютого 2011 13:10

"Газпром" визначився з ціною на газ для України

"Газпром" визначився з ціною на газ для України

Середня ціна газу для України становитиме 2011 року $ 280 за тис. кубометрів.

Про це повідомив журналістам начальник управління по роботі з країнами ближнього зарубіжжя ВАТ "Газпром" Анатолій Подмишальський.

Він нагадав, що в I кварталі 2011 року газ для України коштував $ 264 за тис. кубометрів, у другому кварталі ціна буде $ 275 за тис. кубометрів.

Плата "Газпрому" за транзит російського газу через Україну в 2011р досягне $ 2,7 - $ 2,75 млрд, додав він, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Раніше стало відомо, що Україна за рахунок знижки на російський газ отримала субсидію у розмірі 1,8 млрд дол. Про це повідомив начальник управління структурування контрактів та ціноутворення "Газпром експорту" Сергій Комлєв, повідомляє РБК.

Десятирічні контракти на поставку російського газу в Україну і його транзит через територію цієї країни були підписані "Газпромом" і "Нафтогазом України" в січні 2010 року. Контракт на постачання газу передбачає щоквартальне формульне зміна ціни. У квітні 2010 р. "Газпром" і "Нафтогаз України" погодили знижку на газ для України, згідно з якою зниження становить 30% від ціни газу, але не більше 100 дол. за 1 тис. куб. м. Домовленості були досягнуті в рамках "харківського угоди", за яким Чорноморський флот залишився на території Україні.

Знижка поширюється на обсяги постачань до 30 млрд куб. м в 2010 р. і 40 млрд куб. м в наступні роки. За неофіційними даними, ціна російського газу для України в I кварталі 2011 р. становитиме 264 дол. за 1 тис. куб. м. Середньорічна ціна російського газу для України 2010 року  становила 260 дол. за 1 тис. куб. м.

Зараз ви читаєте новину «"Газпром" визначився з ціною на газ для України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі