вівторок, 17 січня 2012 17:01

"Газпром": Україна купуватиме газ за домовленістю Януковича та Медведєва

"Газпром": Україна купуватиме газ за домовленістю Януковича та Медведєва

Глава "Газпрому" Олексій Міллер і міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Бойко провели чергові переговори в конструктивній обстановці.

Про це повідомила прес-служба російської компанії.

"Зустріч пройшла у конструктивній обстановці. Сторони домовилися продовжити консультації та переговори про співпрацю в газовій сфері відповідно до домовленостей керівників двох країн у кінці 2011 року", - зазначено в прес-релізі.

Київ вимагає від "Газпрому" перегляду ціни і в цілому контрактів, укладених у 2009 році колишнім урядом України.

Українська сторона вважає ціну занадто високою, і в зв'язку з цим різко знизила відбір російського газу, не маючи письмових домовленостей з "Газпромом".

Російський газовий концерн ніколи не приховував бажання отримати у власність ГТС України і називав це умовою зниження цін для України - як це вже відбулося в ситуації з Білоруссю.

У кінця грудня 2011 року відбулася чергова зустріч президентів Росії і України Дмитра Медведєва і Віктора Януковича.

За її підсумками не було озвучено якоїсь конкретної інформації, крім того, що глави двох країн домовилися дати вказівки урядам завершити роботу з питань співробітництва в газовій сфері.

Зараз ви читаєте новину «"Газпром": Україна купуватиме газ за домовленістю Януковича та Медведєва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі