середа, 25 січня 2012 17:06

"Газпром" може запропонувати за українську "трубу" лише $2 мільярди - експерт

"Газпром" може запропонувати за українську "трубу" лише $2 мільярди - експерт

Інтерес Росії до створення консорціуму на базі української газотранспортної системи (ГТС) знижується.

Таку думку висловив президент Центру системного аналізу та прогнозування Ростислав Іщенко в ефірі Першого ділового каналу.

"Для того щоб зараз домовитися про консорціум, українській владі потрібно переконати російську сторону, що він Росію цікавить. Росія вже почала вкладати гроші в "Південний потік", повідомивши, що він буде побудований. Скасувати це не зможе навіть російський уряд, тому що було вкладено реально багато грошей", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сьогодні останній день подачі заяв для переходу на єдиний податок

За його словами, Росія може пропонувати за ГТС Україна все менше грошей.

"Російська сторона веде мову про 4-5 мільярди доларів. Чому? Проблема полягає в тому, що українську "трубу" не може купити ніхто, тільки "Газпром". Тому для російського монополіста вона вже не становить такої цінності, як 5-10 років тому. Вже куплена білоруська "труба", надійшли пропозиції від Польщі протягнути другу гілку "Ямал - Західна Європа". Скоро "Газпром" пропонуватиме 2 мільярди доларів", - вважає експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пінчук і російські мільярдери "за чашкою кави" поговорять про соціальну нерівність

Іщенко упевнений, що можуть бути використані й інші методи тиску.

"Газпромбанк" може заявити, що не продовжує кредит кредит на 2 мільярди доларів "Нафтогазу". Компанія стане банкрутом і не зможе купити навіть одного целофановий кулечка газу", - заявив він.

Зараз ви читаєте новину «"Газпром" може запропонувати за українську "трубу" лише $2 мільярди - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

29

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі