понеділок, 26 жовтня 2020 18:03

Газ подорожчав на чверть

Газ подорожчав на чверть
У листопаді-грудні варто очікувати подальшого подорожчання газу. Фото: pixabay.com

У жовтні 2020 року вартість газу в Європі зросла на 26%. Як наслідок, Нафтогаз переглянув ціну для українських виробників тепла.

За жовтень вона становитиме 5,37 грн за кубометр, без урахування ПДВ і транспортування. Це на 24,4% більше, ніж було у вересні - 4,32 грн, повідомляє Нафтогаз.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки українці витрачають на комуналку

Як відомо, ціна газу для населення в Україні теж залежить від ринкової вартості палива на європейських ринках. Тому тариф на газ для українців змінюється щомісяця, якщо не укладено договір із фіксованою ціною на рік.

Прогнози вказують, що в листопаді-грудні варто очікувати подорожчання газу. Але значні запаси в підземних сховищах України та Європи утримають ціни від стрімкого зростання.

Для боржників комунальних послуг діє послуга розстрочки платежів. Щоб її отримати, доведеться укласти договір про реструктуризацію боргу з підприємством, що постачає послугу. Загальна сума чинних платежів і погашення заборгованості не має перевищувати 25% загального доходу членів сім'ї. Для пенсіонерів платежі не повинні перевищувати 20%.

Зараз ви читаєте новину «Газ подорожчав на чверть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі