вівторок, 26 квітня 2011 20:35

Фонд підтримки підприємництва востаннє отримував гроші 6 років тому - глава

Фонд підтримки підприємництва востаннє отримував гроші 6 років тому - глава

Держава не виконує свої зобов'язання перед підприємництвом щодо його щорічного фінансування.

Про це заявила глава Українського фонду підтримки підприємництва Любов Стасів у ефірі Першого ділового каналу.

"У 2000-му році був прийнятий закон України про підтримку підприємництва, і щороку в загальнодержавному бюджеті і місцевих бюджетах мали передбачатися кошти на підтримку підприємництва. А насправді цього немає, і навіть якщо кошти передбачаються, то вони не завжди виділяються. Фонд підтримки підприємництва є єдиною легальною структурою, так би мовити посередником між владою і людьми. Це найдешевший спосіб пільгового фінансування підприємців. Але останні кошти потрапляли до нас у 2005-му році. Це було 17 млн грн", — зазначила вона.

Глава Фонду вважає, що кредитування підприємництва мають здійснювати переважно банки.

"Пільгове кредитування через Фонди підтримки підприємництва — це дуже незначна частка підтримки підприємців. Насправді, цим повинні займатися банки. Але ми бачимо, що у банках дуже великі відсотки, людям це не зручно. А у Фонді підтримки підприємців все ж таки можуть отримувати кредит за пільговою ставкою", — сказала експерт.

За словами Стасів, розвитку підприємництва в Україні заважає відсутність політичної волі.

"Якщо у 90-х, можливо, не було розуміння, всі були розгублені, то станом на сьогодні просто вважають, що законів України можна не дотримуватися . Насправді, у нас зовсім непогане законодавство. Достатньо було б його дотримуватися", — підкреслила глава Фонду.

Зараз ви читаєте новину «Фонд підтримки підприємництва востаннє отримував гроші 6 років тому - глава». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі