понеділок, 27 лютого 2012 16:13

Фонд держмайна продав держпідприємство "Смарагд"

Фонд держмайна продав держпідприємство "Смарагд"

Фонд держмайна (ФДМ) продав на аукціоні цілісний майновий комплекс (ЦВК) київського держпідприємства "Смарагд" (раніше - Київська фабрика з виробництва алмазів) юридичній особі.

Як повідомили в прес-службі відомства, назва юрособи, як і сума угоди, не оприлюднюються до укладення договору купівлі-продажу.

Нагадаємо, аукціон з продажу ЦВК київського держпідприємства "Смарагд" відбувся 23 лютого зі стартовою ціною продажу 31,9 млн грн (з ПДВ), тоді як попередній конкурс, призначений на 30 грудня 2010 року, не відбувся через те, що в ньому взяв участь лише один претендент при мінімально необхідних двох.

ФДМ в серпні 2011 року знизив початкову ціну продажу підприємства на повторному аукціоні, призначеному на 27 жовтня 2011 року, в 2,3 разу - до 31,9 млн грн (з ПДВ), проте він не відбувся у зв'язку із запитом правоохоронних органів щодо умов проведення аукціону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ми не збираємося торгувати своєю ГТС - "Нафтогаз"

Умови конкурсу передбачають збереження покупцем профілю основних видів діяльності підприємства та забезпечення подальшого функціонування виробництва на суму не менше $1,6 млн; інвестування в закупівлю алмазного сировини і забезпечення виробництва ювелірних виробів у розмірі $18 млн.

За даними ФДМ, до складу ЦВК "Смарагда" входять 23 об'єкти нерухомості в Києві. Підприємство також має у своєму розпорядженні двома земельними ділянками в Києві по вул. Сім'ї Сосніних, 11 площею 4,69 га та смт. Рокитне Рівненської області по вул. Незалежності, 11 площею 0,746 га.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Нафтогаз" назвав чотирьох претендентів на оцінку української "труби"

Завод "Смарагд" у першому півріччі 2011 року реалізував продукцію на 999,54 тис. грн (без ПДВ), у тому числі на експорт на 971,07 тис. грн (без ПДВ). Обсяг реалізації заводом продукції в 2010 році становив 1,65 млн грн (без ПДВ), що на 26,4% менше аналогічного показника за 2009 рік. Активи підприємства в 2010 році зменшилися на 13,5% в порівнянні з 2009 роком - до 33,08 млн грн.

Серед основних видів діяльності підприємства "Смарагд" - виробництво ювелірних виробів, здача в оренду власного майна, роздрібна торгівля годинниками та ювелірними виробами і ін

Статутний капітал КГП "Смарагд" становить 52,068 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Фонд держмайна продав держпідприємство "Смарагд"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі