середа, 25 липня 2007 10:02

Фірташ купив родовище в Росії за $50 млн.

Британська JKX Oil & Gas plc, акціонерами якої є "Нафтогаз України" та кіпрські компанії, пов"язані з підприємцем Дмитром Фірташем, у вівторок, 24 липня, повідомила про покупку 100% ТОВ "Південгазенерджі" за $50 млн., повідомляє "Коммерсант-Украина"

За даними видання, "Південгазенерджі" володіє ліцензією на освоєння Кошехабльського газового родовища на півдні Росії. Доведені запаси газу родовища складають 3,2 млрд кубометрів, а потенційні – оцінені ще в 6,1 млрд кубометрів.

"Південгазенерджі" отримала ліцензію на розробку законсервованого в радянські часи родовища в 2006 році. Перший газ після реабілітації Кошехабля отримають у 2008 році, а на проектну потужність – 500 млн. кубометрів на рік – родовище планують вивести в 2011 році.

НАК "Нафтогаз України" володіє 8,87% акцій британської компанії JKX Oil & Gas plc, найбільшим активом якої є українська "Полтавська газонафтова компанія". Джерело, близьке до Дмитра Фірташа, підтвердило "Комерсантові", що компанії Дмитра Фірташа кілька років тому купили невеликий пакет JKX Oil & Gas (близько 2,24%), хоча сьогоднішній розмір цього пакету джерелу назвати важко, повідомляє "From-UA".

У 2006-му році структури Дмитра Фірташа були близькі до покупки Астраханського родовища в Росії, проте операція була в останню мить зупинена "Газпромом".

За даними "Комерсанта" акції "Південгазенерджі", придбані JKX у британської компанії Mostotal. JKX і Mostotal, мають одного й того ж акціонера – компанію Glengary Overseas Limited (володіє 25,47% JKX), підконтрольну українському підприємцеві Олександру Жукову. Як і Дмитро Фірташ, Олександр Жуков останніми роками мешкає в Лондоні.

Зараз ви читаєте новину «Фірташ купив родовище в Росії за $50 млн.». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі