середа, 18 вересня 2019 14:10

"Філіп Морріс" планує побудувати "майбутнє без сигарет" - ВВС

"Філіп Морріс" планує побудувати "майбутнє без сигарет" - ВВС
"Филип Моррис" не планує розширення частки ринку традиційних тютюнових виробів або експансії на нові ринки. Фото: Корреспондент.net

Продажі сигарет падають у всьому світі і "Філіп Морріс" планує посилити цю тенденцію, продаючи бездимну альтернативну тютюнову продукцію тим курцям, які не можуть кинути палити.

Про це заявив виконавчий директор "Філіп Морріс Інтернешнл" Андре Каланцопулос в інтерв'ю програмі Hard Talk на ВВС.

Хоча компанія все ще продає близько 750 млрд сигарет на рік, будучи лідером світового тютюнового ринку, "Філіп Морріс" не планує розширення частки ринку традиційних тютюнових виробів або експансії на нові ринки.

"Ми не можемо просто припинити продавати сигарети, тому що цю нішу займуть інші компанії, а також нелегальні виробники сигарет. Але наше завдання - переконати споживачів змінити свої звички. Якщо у людини є можливість кинути палити - це найкращий вихід. Але якщо з якоїсь причини людина не може цього зробити - ми готові надати йому більш безпечну альтернативу", - заявив Андре Каланцопулос.

Компанія "Філіп Морріс" інвестувала близько 6 млрд доларів в розробку альтернативних бездимних тютюнових технологій. В результаті більше 10 років наукових досліджень, були розроблені технології нагрівання тютюну. Потенційно дана технологія менш небезпечна для здоров'я, тому що через відсутність процесу горіння в організм людини потрапляє значно менша кількість шкідливих смол і небезпечних хімічних сполук.

"Ми поступово йдемо від традиційних сигарет в більш технологічну альтернативну продукцію. І якщо уряд, основні регуляторні органи сприятимуть цьому - ми зможемо набагато швидше побудувати "майбутнє без сигарет", - заявив виконавчий директор "Філіп Морріс Інтернешнл" Андре Каланцопулос.

Нагадаємо, в 2016 році на конференції в Індії Всесвітня організація охорони здоров'я презентувала звіт, в якому згадувалися електронні сигарети і системи нагрівання тютюну. За даними цього звіту, ВООЗ визнає, що альтернативна тютюнова продукція потенційно може нести менше шкоди здоров'ю курцям, ніж звичайні сигарети. У той же час, в ВООЗ заявляють, що є необхідність подальших більш детальних досліджень впливу даної продукції на здоров'я людини.

Згідно з результатами глобального соціологічного дослідження, проведеного компанією Povaddo у квітні-травні 2019 року в 13 країнах, 68% курців готові перейти з традиційних сигарет на альтернативну тютюнову продукцію. У той же час, лише 55% опитаних заявили, що володіють достатнім обсягом інформації, для прийняття зваженого рішення з даного питання.

За результатами даного дослідження компанія "Філіп Морріс Інтернешнл" заявила про старт глобальної ініціативи #Unsmokeyourworld - з метою прискорити історичні зміни у сфері громадського здоров'я.

Зараз ви читаєте новину «"Філіп Морріс" планує побудувати "майбутнє без сигарет" - ВВС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі