четвер, 18 червня 2020 12:06

Ferrexpo просить Мінінфраструктури та Укрзалізницю допустити компанію до пілотного проекту

  Феррекспо є найбільшим індивідуальним перевізником вантажів серед клієнтів АТ "Укрзалізниця"
Феррекспо є найбільшим індивідуальним перевізником вантажів серед клієнтів АТ "Укрзалізниця"

Компанія Ferrexpo з 2015 року неодноразово зверталася до Міністерства інфраструктури України, керівництва Укрзалізниці, Комісії Міністерства інфраструктури України з відбору учасників експериментального проекту та інших відповідальних органів з проханням дозволити їй використовувати власний рухомий склад в рамках експерименту щодо допуску приватної тяги на залізниці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Укрзалізниці показали новий договір на перевезення вантажів

Такий крок дасть можливість вирішити кризову ситуацію в сфері залізничних перевезень, яка циклічно виникає в УЗ з об'єктивних причин і не дає можливості вчасно задовольнити в повному обсязі потреби перевізників щодо обсягів і якості вантажних перевезень. Також це повністю відповідає лібералізаційна стандартам на ринках США і країн Європейського союзу, які ми поділяємо.

Феррекспо є найбільшим індивідуальним перевізником вантажів серед клієнтів Укрзалізниці. Основною метою участі компанії в пілотному проекті є своєчасна доставка вантажів і виконання умов контрактів з першокласними клієнтами. З 2017 роки її фахівці були активними учасниками переговорного процесу з відповідальними міністерствами та іншими органами щодо підготовки транспортування вантажів власним рухомим складом і порядку реалізації цього експериментального проекту. Це дозволить поліпшити ефективність вантажоперевезень і оптимізувати вартість матеріалів, запчастин і закупівлі палива.

В результаті даної роботи Ferrexpo направила в Міністерство інфраструктури України та Комісію Міністерства інфраструктури України з відбору учасників експериментального проекту заявку на участь в пілотному проекті використання власного рухомого складу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ferrexpo інвестувала в українські активи понад 5,8 млрд грн

Одним з найважливіших питань підготовки участі у вище зазначеному пілотному проекті був вибір типу (моделі) рухомого складу і наші експерти визначили варіанти відповідних одиниць, які підпадають під вимоги Правил технічної експлуатації (ПТЕ) Укрзалізниці.

Не менш важливим моментом є безпека перевезень. На період пілотного проекту приватні перевізники зобов'язані виконувати вимоги тих же нормативних документів, що і АТ "Укрзалізниця". Компанія Ferrexpo розуміє надзвичайну важливість питання безпеки, готова виконувати вимоги всіх відповідних нормативних документів в період дії експериментального проекту і надалі після вступу в дію законопроекту про залізничний транспорт України, прийняття та імплементація якого є надзвичайно важними для галузі інфраструктури.

Ferrexpo за підсумками квітня 2020 року виробила 1,06 млн т залізорудних окатишів з власної руди. Це рекордний виробничий показник компанії за всю історію її існування. І на 12% більше, ніж виробництво у квітні минулого року.

Зараз ви читаєте новину «Ferrexpo просить Мінінфраструктури та Укрзалізницю допустити компанію до пілотного проекту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі