середа, 23 листопада 2011 09:24

Єврозоні загрожує дефляція - міністр фінансів Греції

Єврозоні загрожує дефляція - міністр фінансів Греції

Виступаючи перед депутатами партії ПАСОК (Всегрецький соціалістичний рух), міністр фінансів Греції Евангелос Венізелос заявив, що єврозона може зіткнутися з дефляцією.

За його словами, це станеться за умови подальшого гальмування темпів зростання економіки та прагнення регуляторів і надалі стримувати зростання цін.

"Цінова стабільність - догма, на якій засновані всі операції Європейського центробанку. У поточній ситуації така політика призводить до ризику дефляції", - йдеться в заяві голови фінансового відомства.

Крім того, він вкотре підкреслив, що не розглядає можливість виходу Греції з єврозони.

"Я вірю, що греки розуміють, наскільки небезпечними і катастрофічними можуть виявитися наслідки такого кроку", - підкреслив Венізелос.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США за три місяці так і не змогли погодити приборкання бюджетних витрат - офіційно

Нагадаємо, 11 листопада в Греції завершилося формування перехідного коаліційного уряду на чолі з колишнім віце-президентом Європейського центробанку Лукасом Пападимосом.

Його основне завдання - домогтися надання Греції другого пакету фінансової допомоги від Євросоюзу і МВФ.

Без цього траншу Греція буде змушена оголосити дефолт, оскільки грошей у скарбниці вистачить тільки до грудня 2011 року, і саме в грудні уряд має сплачувати великі виплати за держоблігаціями.

Держборг Греції перевищує 340 млрд євро - 160% від ВВП країни. У перерахунку на душу населення борг уряду становить близько 31 тис. євро.

Зараз ви читаєте новину «Єврозоні загрожує дефляція - міністр фінансів Греції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі