вівторок, 15 квітня 2014 18:52

Євросоюз виділить Україні 11 мільярдів євро фіндопомоги - МЗС

Євросоюз виділить Україні 11 мільярдів євро фіндопомоги - МЗС
Фото: dt.ua

Євросоюз надасть Україні фінансову допомогу у розмірі 11 мільярдів євро. Так вважають в Міністерстві закордонних справ України.

"У цілому цей пакет допомоги ЄС можна умовно оцінити приблизно в 11 млрд євро", - повідомив сьогодні директор департаменту ЄС МЗС України Всеволод Ченцов на брифінгу.

За його словами, йдеться про макрофінансову допомогу в 610 млн євро, про 1 млрд євро для стабілізації фінансової ситуації в Україні, про грантову підтримку і так званий контракт державного розвитку.

Ченцов згадав про автономні торговельні преференції для українських виробників, які також, на його переконання, слід розглядати як фінансову допомогу з боку ЄС.

"Це рішення, по суті, вже ухвалено, і ефективність його застосування - це приблизно 0,5 млрд євро на рік", - зауважив чиновник.

Він також згадав додаткові кошти для України від ЄБРР - 5 млрд євро та Європейського інвестиційного банку - 3 млрд євро. За словами дипломата, фінансова допомога ЄС спрямована на проведення ключових реформ у сфері енергетики, торгівлі, транспорту, управління кордонами тощо.

Зараз ви читаєте новину «Євросоюз виділить Україні 11 мільярдів євро фіндопомоги - МЗС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі