четвер, 10 листопада 2011 09:33

Європа не збирається допомагати грошима кризовій Італії - джерело

Європа не збирається допомагати грошима кризовій Італії - джерело

Єврозона не планує виділяти фінансову допомогу Італії, незважаючи на те, що раніше сьогодні ринкова прибутковість її 10-річних держоблігацій досягла 7-відсоткової позначки, яку аналітики називають "точкою неповернення".

Про це пресі стало відомо від представника Європейського фонду фінансової стабільності (EFSF), який побажав зберегти анонімність.

"Незважаючи на те, що пакети фінансової допомоги для Греції, Португалії та Ірландії були виділені саме тоді, коли ставки за їхніми 10-річними держоблігаціями перевищили 7-відсоткову позначку, у випадку Італії такий крок поки що не розглядають", - повідомив чиновник.

ФОТОРЕПОРТАЖ: Італійське місто Генуя ледь не змили дощі: загинули жінки і діти

Річ у тім, що розмір пакета фінансової допомоги для Італії, яка тільки в найближчий рік має покрити заборгованість у розмірі 326 млрд євро, занадто великий для EFSF. Тому Риму доведеться самостійно розплачуватися за боргами, або сподіватися на підтримку Європейського центрального банку (ЄЦБ), так як інших альтернатив зараз немає, вважає чиновник.

Варто зазначити, що ЄЦБ провів скупку італійських облігацій на вчорашніх торгах, щоб зупинити зростання ставок по 10-річним бондам, однак досягти вдалося лише зниження прибутковості з 7,46% до 7,25%.

Зараз ви читаєте новину «Європа не збирається допомагати грошима кризовій Італії - джерело». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі