понеділок, 18 квітня 2011 09:20

Євро продовжує дешевшати, повернулись ознаки боргової кризи

Євро продовжує дешевшати, повернулись ознаки боргової кризи

Курс євро до долара знижується з ранку в понеділок другу сесію поспіль у зв'язку з побоюваннями, що дефолт Греції неминучий, незважаючи на заяви влади країни про те, що реструктуризація заборгованості поки не обговорюється.

Крім того, в парі з ієною євро подешевшав до найнижчої позначки за два тижні після виборів у Фінляндії, повідомляє агентство Bloomberg.

Євро опустився до 7:05 за київським часом у середу до $ 1,4379 з $ 1,4430 за підсумками торгів 15 квітня в Нью-Йорку. У парі з японською нацвалютою євро подешевшав до 119,32 ієни з 119,96 ієни.

Курс долара знизився до 82,96 ієни під час торгів з ранку в понеділок проти 83,13 на закритті сесії в п'ятницю.

"Ми бачимо повернення ознак боргової кризи в Європі. Євро буде слабшати, тому що інвестори вважають за краще обережність після його недавнього швидкого зростання", - зазначив валютний аналітик Himawari Securities Inc. Місато Накасіма.

Вартість захисту грецьких держоблігацій від дефолту підскочила до рекордного рівня 15 квітня. Інвестори оцінюють вірогідність дефолту Греції в наступні 5 років на рівні 60%.

Формально перемогу на виборах у Фінляндії вперше у своїй історії здобула Національна коаліційна партія, що набрала більше всіх голосів. Однак справжніми переможцями вважаються "Справжні фіни" - партія, що посіла третє місце за підсумками виборів, змогла збільшити число місць у парламенті з 5 до 39 з 200.

Посилення ролі націоналістів, які скептично ставляться до євро, у фінській політиці може спричинити за собою серйозні зміни в позиції Фінляндії в єдиній Європі.

Зараз ви читаєте новину «Євро продовжує дешевшати, повернулись ознаки боргової кризи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі