пʼятниця, 22 квітня 2011 09:27

Євро подорожчав відносно долара, економіка єврозони відновлюється

Євро подорожчав відносно долара, економіка єврозони відновлюється

Курс євро до долара коливається біля найвищого рівня за 16 місяців під час торгів у п'ятницю, оскільки учасники ринку Forex розраховують на позитивні макроекономічні дані з Франції та Італії, які, як очікується, вкотре підтвердять відновлення економіки в єврозоні.

Євро коштував $ 1,4572 на 8:10 за київським часом у п'ятницю порівняно з $ 1,4552 за підсумками торгів у Нью-Йорку в четвер, коли він піднімався до рекордних з грудня 209 року $ 1,4649.

Вартість єдиної європейської валюти в парі з ієною до цього часу становила 119,31 ієни проти 119,11 напередодні.

Курс долара піднявся до 8:10 за київським часом 22 квітня з 81,85 до 81,89 ієни.

"Відновлення єврозони, схоже, набуло стійкого характеру. Поки інфляція буде прискорюватися, ринкові очікування підвищення процентної ставки Європейського центрального банку збережуться, що підтримає курс євро", - вважає старший аналітик Mizuho Trust & Banking co. в Токіо Хітоші Асаока.

Як прогнозують опитані Bloomberg аналітики, індекс довіри підприємців до економіки Франції в квітні не змінився в порівнянні з березневим значенням - 109 пунктів, залишившись на максимальному рівні за 3 роки.

Також передбачається, що в Італії роздрібні продажі виросли на 0,2% в лютому порівняно з січнем, коли падіння показника склало 0,3%.

Зараз ви читаєте новину «Євро подорожчав відносно долара, економіка єврозони відновлюється». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі