вівторок, 08 листопада 2011 09:46

Євро падає відносно долара другий день поспіль: Ризики потрясінь зберігаються

Євро падає відносно долара другий день поспіль: Ризики потрясінь зберігаються

Євро продовжує дводенне зниження під час торгів у вівторок в очікуванні ключового голосування по бюджету в парламенті Італії.

Про це повідомило агентство Bloomberg.

Крім того, інвестори чекають слабких даних про німецький експорт, які, ймовірно, підтвердять уповільнення зростання найбільшої економіки єврозони.

Курс євро до 6:19 у вівторок опустився до $ 1,3752 порівняно з $ 1,3776 на закритті торгів у Нью-Йорку в понеділок.

Долар до цього часу коштував 78,04 ієни проти 78,02 за підсумками попередньої сесії. Євро в парі з японською нацвалютою подешевшав з 107,52 до 107,30 ієни.

Голосування в італійському парламенті з фінансового звіту уряду про виконання бюджету за минулий рік стане перевіркою підтримки прем'єр-міністра Сильвіо Берлусконі.

Італійський прем'єр може отримати вотум недовіри вже 8 листопада або через тиждень, коли парламентарії будуть обговорювати положення програми скорочення бюджетних витрат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Клюєв наказав Бойку витягати вугільну промисловість з кризи

"У єврозоні справа йде до ендшпілю, й Італія - ??всього лише ще одна дійова особа у всій цій драмі. Однак зберігаються ризики нових потрясінь в єврозоні", - вважає головний аналітик фондових ринків з CLSA Asia-Pacific Крістофер Вуд.

Берлусконі заперечує чутки про свою можливу відставку і має намір залишатися при владі до закінчення терміну повноважень в 2013 році.

Тим часом передбачають, що обсяг експорту з ФРН впав у вересні на 0,8% після підвищення на 3,5% в серпні. Напередодні міністерство економіки Німеччини повідомило про скорочення обсягів промислового виробництва у вересні на 2,7%.

Зараз ви читаєте новину «Євро падає відносно долара другий день поспіль: Ризики потрясінь зберігаються». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі