середа, 03 вересня 2014 16:43

Якщо не буде газу, то африканського вугілля потрібно вдесятеро більше - Волинець

Якщо не буде газу, то африканського вугілля потрібно вдесятеро більше - Волинець
lenta-ua.net

Закупівлі 1 мільйона тонн вугілля з ПАР не достатньо, щоб забезпечити опалювальний сезон в Україні. 

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.

"Це ще не межа. Якби не довелось купувати за кордоном до 10 мільйонів тонн вугілля, якщо ще не буде газу до кінця опалювального сезону", - зауважив Волинець.

За словами колишнього нардепа, без закупівлі вугілля за кордоном українці будуть мерзнути взимку. "Цього не можна допустити", - додав він.

"Але дуже важливо, щоб вугілля відповідало стандартам для створення балансу в Україні. І щоб не "засунули" туди кілька фірм-прокладок, які накручують ціни. Оце найбільше турбує. Щоб Яценюк потурбувався також і про це", - зауважив Волинець.

Водночас, екс-нардеп переконаний, що не можна закривати вітчизняні шахти в умовах агресії з боку Росії.

Він нагадав про урядову програму закриття семи шахт Львівсько-Волинського басейну до 2018 року. "Це допустимі речі зараз? Про це навіть говорити не потрібно", - вважає Волинець. Згодом, за словами колишнього нардепа, потрібно буде відновити роботу донецьких та луганських шахт.

"Але коли сьогодні навіть не нараховують за червень зарплату шахтарям, які під кулями намагаються зберегти шахти у робочому стані, то відповідальність нашої влади викликає сумнів", - сказав колишній парламентар.

На думку колишнього парламентаря, потрібно вкладати інвестиції в ті шахти, які не знаходяться в зоні АТО. "Такі інвестиції не вкладаються. Навіть не зараховують заробітну плату шахтарям за вугілля, відвантажене у травні місяці", - зазначив він.

Нагадаємо, що уряд України підписав угоду з купівлі 1 мільйона тонн південноафриканського вугілля.

Зараз ви читаєте новину «Якщо не буде газу, то африканського вугілля потрібно вдесятеро більше - Волинець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі