середа, 23 вересня 2020 13:57

ЄС виділить сотні мільйонів євро на утеплення українських шкіл і лікарень

 

Міжнародні фінансові партнери з Європейського Союзу готові виділити Україні €300 млн кредиту на утеплення дитячих садків, шкіл, лікарень.

"На саміті Україна - ЄС, який запланований на 1 жовтня, вже попередньо схвалили підписання угоди на €300 млн для термомодернізації об'єктів соціальної сфери. Це дитячі садочки, школи, лікарні", - сказав перший заступник міністра розвитку громад і територій Василь Лозинський.

Лозінський зазначив, що документ планують підписати 1 жовтня за участю президента України, передає "УНІАН".

Наприкінці січня уряд затвердив Концепцію реалізації державної політики у сфері забезпечення енергетичної ефективності будівель в частині збільшення кількості будівель з близьким до нульового рівнем споживання енергії, та Національний план збільшення кількості таких будівель.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому економіка припинила зростати: думка експерта

План передбачає заходи, спрямовані на стимулювання протягом 2020-2030 років забудовників і власників будівель до переходу на будівництво нових і реконструкцію існуючих будівель з дотриманням високих стандартів енергоефективності - будівель з наближеним до нульового рівнем споживання енергії.

У червні Європейський інвестиційний банк повідомив, що надасть Україні €300 млн кредиту на енергоефективність громадських будівель.

Глава делегації ЄС в Україні Матті Маасікас заявив, що Україна порушує зобов'язання перед Євросоюзом і Німеччиною щодо спільного фінансування, не передбачивши в проєкті бюджету на 2021 рік кошти на енергоефективні заходи.

Зараз ви читаєте новину «ЄС виділить сотні мільйонів євро на утеплення українських шкіл і лікарень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі