середа, 12 червня 2019 09:53

Експерт Зеленського пояснив, чому подорожчає електроенергія

Експерт Зеленського пояснив, чому подорожчає електроенергія
За різними оцінками, збільшення ціни може коливатися від 30% до 100%. ФОТО: АПОСТРОФ

Згідно з новим законом "Про ринок електричної енергії" держава втратить право регулювати виробників електрики. Через це вони зможуть на власний розсуд підняти ціни для населення.

"Мова йде такі компанії, як державна "Енергоатом" і приватна ДТЕК Ахметова", - пояснив представник Володимира Зеленського у Кабінеті міністрів Андрій Герус, передає 24 канал.

Він наголосив, що наразі ці компанії контролюють 90% виробництва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Електрика подорожчає на 25%

В Україні імпорт електроенергії повністю заборонений, на відміну від ринку газу.

"Тому ціна зросте, і монополісти зароблять понадринкову мережу. Це суто бізнес-інтерес, комерційні мотиви власників компаній. Ми ж не думаємо, що ДТЕК Ахметова будуть займатися благодійністю?" – сказав представник Зеленського у Кабміні.

Герус впевнений, що ціни на електрику для населення не зміняться доти, поки не зросте загальнооптова ціна.

"Якщо зросте загальнооптова ціна, то це потім перекладеться на бізнес і відбудеться зростання цін, зокрема і тарифів на воду. А потім це призведе до того, що ціни на електрику зростуть і для населення", - заявив він.

Кабінет міністрів ухвалив необхідні рішення для запобігання зростанню цін на електроенергію з 1 липня, коли має розпочати роботу ринок електроенергії.

Зараз ви читаєте новину «Експерт Зеленського пояснив, чому подорожчає електроенергія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі