пʼятниця, 25 січня 2013 14:34

Експерт розповів, що потрібно зробити для омріяного Азаровим зростання ВВП

Експерт розповів, що потрібно зробити для омріяного Азаровим зростання ВВП
Фото: liga.net

Для зростання ВВП України на рівні 4% обсяг кредитування має зрости на 16%.

Про це заявив ректор Міжнародного інституту бізнесу, колишній заступник міністра фінансів, екс-заступник голови Національного банку України (НБУ) Олександр Савченко в ефірі "Ера-FM".

"Кожна країна має своє співвідношення зростання кредитів і зростання ВВП. Тобто якщо ми хочемо зростання ВВП 4%, як каже уряд, значить обсяг реального кредитування має вирости приблизно на 16%. Що ми маємо минулого року? Обсяг кредитування підприємств - 5,6%, а людей взагалі в "мінусі". Загалом я оцінюю темпи зростання ВВП у 2012 році як нульові. На жаль, цього року також можемо мати близьке до нуля зростання ВВП, якщо не змінимо тенденцію за кредитами", - сказав Савченко.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Микола Азаров основним завданням Міністерства економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) в 2013 році назвав забезпечення разом з іншими міністерствами і відомствами економічного зростання на рівні 3-3,5%, що закладене у держбюджеті-2013.

Зазначимо, що Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) прогнозує зростання української економіки в 2013 році на 1%, тоді як у жовтні минулого року він очікував її зростання на 2,5%.

Зараз ви читаєте новину «Експерт розповів, що потрібно зробити для омріяного Азаровим зростання ВВП». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі