пʼятниця, 15 червня 2012 22:16

Експерт розповів, коли почне "оживати" економіка України

Експерт розповів, коли почне "оживати" економіка України
Ярослав жаліло: спостерігатимемо пожвавлення завдяки покращенню ситуації на зовнішніх ринках. Фото: novostey.com

Економіка України активізується у другій половині поточного року.

Таку думку висловив заступник директора Національного інституту стратегічних досліджень Ярослав Жаліло в ефірі Першого ділового каналу.

"Ми спостерігатимемо пожвавлення як завдяки покращенню ситуації на зовнішніх ринках, зокрема європейських ринках, так і завдяки ефекту від Євро-2012, а також отриманню доходів від нового врожаю", - сказав він.

За його словами, пожвавлення призведе до певного підвищення інфляції.

"Але є підстави сподіватися, що орієнтир, який був закладений в бюджеті, він не буде перевищений. Думаю, ми збережемося у межах 8% за умови відсутності політичних потрясінь", - зазначив Жаліло.

Нагадаємо, індекси споживчих цін (ІСЦ) та цін виробників промислової продукції (ІЦВ) у травні 2012 року становили 99,7 % і 100,2%, з початку року - 100,4% і 105% відповідно.

ФОТОРЕПОРТАЖ: Києвом почав курсувати потяг з ретро-паровозом

На споживчому ринку у травні ціни на продукти харчування та безалкогольні напої знизилися на 0,8%. Найбільш суттєво (на 32,4%) подешевшали яйця. На 3,2–1,0% знизилися ціни на молоко, сало, масло, овочі, цукор, сири, рис, продукти переробки зернових. Крім того на 0,4–0,1% стали дешевшими яловичина, кисломолочна продукція, соняшникова олія.

Водночас на 3,7% подорожчали фрукти, на 0,4–0,2% зросли ціни на безалкогольні напої, м'ясо птиці, свинину, рибу та продукти з риби, маргарин.

Зараз ви читаєте новину «Експерт розповів, коли почне "оживати" економіка України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі