вівторок, 05 січня 2016 14:31

Експерт розповів, чому свинина та яловичина не дорожчатимуть

Експерт розповів, чому свинина та яловичина не дорожчатимуть

Протягом найближчих двох місяців м'ясо дорожчати не буде. Про це Gazeta.ua розповів президент асоціації "Укрм'ясо" Володимир Попов.

"У січні та лютому після новорічних свят тільки починається розкрутка економіки. І зарплати не виростуть. Відповідно й ціни піднімати недоцільно, бо й так вони досягли свого піку. Супермаркети завалені ковбасою, яловичиною, свининою та птицею. Українці купують те, що дешевше. За 11 місяців 2015 року на душу населення припало 1,43 кілограма яловичини, 5,34 кілограма свинини та 18,64 кілограма птиці", - сказав Володимир Попов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Держстат: за рік сало здорожчало на 30%, хліб - на 60%

За словами експерта, 74 відсотка м'ясного раціону жителя України складала птиця, 21 відсоток - свинина, 5 відсотків - яловичина. За минулий рік поголів'я ВРХ зменшилося на 5,3 відсотка, свиней - на 3,6 відсотка. За 25 років поголів'я ВРХ в Україні зменшилося у п'ять разів, свиней - у два з половиною раза.

"Російський ринок закритий для нашого експорту. Лише п'ять підприємств постачають птицю в Євросоюз. Яловичину та свинину в Європу не постачає жодне підприємство. Там перевиробництво. Лише на 2020 рік нам виділили квоту - 10 тисяч тонн телятини. Це м'ясо молодих корів та бичків, які не встигнуть дати потомства. Кілька підприємств постачають продукцію в Казахстан та Грузію", - зауважив Попов.

Нагадаємо, за даними Держстату, курятина подорожчала за 2015 рік в середньому з 30,25 грн до 38,5 грн/кг, свинина — з 60 грн до 69,4 грн/кг, яловичина — з 70,9 до 84,2 грн/кг, варена ковбаса — з 42,6 грн до 55, 5 грн/кг.

Зараз ви читаєте новину «Експерт розповів, чому свинина та яловичина не дорожчатимуть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі