четвер, 15 листопада 2018 11:24

Експерт пояснив, коли українцям чекати дешевого бензину

Експерт пояснив, коли українцям чекати дешевого бензину
На АЗС паливо почало дешевшати з початку листопада. У середньому по ринку ціни впали на 65-55 коп./л. Фото: Інформатор

В Україні поступово дешевшають всі види бензинів. Ціни падають через зменшення вартості нафти та нафтопродуктів на світових ринках.

"Першим на світові тенденції відгукується оптовий ринок. Ціни на вагонні партії бензину останніми 2 тижнями знизилися на 6%, а дизельного палива - на 10%. Це створює хороші передумови для передачі естафети автозаправним станціям", - говорить директор "Консалтингової групи А-95" Сергій Куюн, передає enkorr.

На АЗС паливо почало дешевшати з початку листопада. Найбільші оператори сумарно знизили ціни на 1 грн/л. У середньому на ринку ціни впали на 65-55 коп./л.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Майже задарма: як зменшити вартість поїздок на автомобілі

"Листопад пройде під знаком падіння цін на автозаправках. Сьогодні вже сформований потенціал зниження цін на 1,5 гривні. Сподіваюся, що до кінця року ціни на бензин і дизпаливо повернуться на позначки нижче 30 гривень за літр", - наголошує Сергій Куюн.

Незабаром у роздрібних мережах подешевшає автомобільний газ. Ціни знизяться з 16 грн/л до 14 грн/л.

14 листопад нафта марки Brent у світі подешевшала до $65 за бар. Це нижче жовтневого максимуму на 25%. Паралельно ціни на дизпаливо в Європі знизилися на 9%, на бензин - на 13%.

Зараз ви читаєте новину «Експерт пояснив, коли українцям чекати дешевого бензину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі