понеділок, 13 січня 2020 21:10

Експерт пояснив, чому підприємці масово закривають бізнес

Експерт пояснив, чому підприємці масово закривають бізнес
Головна причина закриття бізнесу — введення соціального податку Фото:seminars.dtkt.ua

За минулий рік в Україні закрилося понад 49 тисяч підприємців. Головна причина — зміни в законодавстві. Цього року підприємці продовжать закривати свій бізнес. Про це Gazeta.ua розповів економіст Олександр Охріменко.

"Головна причина закриття бізнесу — введення соціального податку, який зобов'язали платити всіх підприємців. Незалежно від того чи працює він чи ні", - каже експерт.

Обов'язковий платіж становив близько 400 гривень щомісяця. Тому, підприємці, які не мали доходу, вирішили згорнути діяльність. Цього року ця ж тенденція продовжиться ще й через введення закону про обовязкову наявність касових апаратів. Експерт переконаний, що всі, хто має справу з контрабандою, припинять свою діяльність.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нацбанк дав прогноз курсу гривні в 2020 році

"Насправді в країні відкривається за рік близько 400 тисяч нових підприємств, десь стільки ж закривається, - каже Охріменко. - Проблема й у тому, що люди не задумуються, як зароблятимуть, коли відкривають підприємство. А відкрити підприємство стало дуже просто. Більшість підприємців працюють у сфері торгівлі, частина в будівництві і незначний відсоток у сфері обслуговування. Щоб існувало підприємство, треба мати товар для торгівлі. Раніше єдиний соціальний внесок підприємці, які не працювали, не сплачували, тому підприємства лише існували на папері".

За минулий рік в Україні було зареєстровано 312 211 нових фізичних осіб-підприємців, що на 15% менше, ніж у попередньому році. В першій половині 2019 року ФОП активно реєструвалися. Однак в квітні, після президентських виборів, кількість реєстрацій ФОП почала знижуватися. Усього на початок 2020 року в Україні діє 1 876 604 підприємців

Зараз ви читаєте новину «Експерт пояснив, чому підприємці масово закривають бізнес». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі