четвер, 10 січня 2019 13:10

Експерт пояснив чому "ДТЕК Нафтогаз" придбав "Одесаобленерго" та "Київобленерго"

Експерт пояснив чому "ДТЕК Нафтогаз" придбав "Одесаобленерго" та "Київобленерго"
Керівник аналітичного департаменту інвестиційної компанії Concorde Capital Олександр Паращій вважає, що "ДТЕК Нафтогаз" має хороші фінансові показники для придбання "Одесаобленерго" та "Київобленерго". Фото: Кореспондент

На думку керівника аналітичного департаменту інвестиційної компанії Concorde Capital Олександра Паращія, "ДТЕК Нафтогаз" є прибутковою компанією, яка має хороші фінансові показники.

"Наскільки мені відомо, у компанії "ДТЕК Нафтогаз" дуже хороші фінансові показники. Це найбільший виробник, найбільший видобувач природного газу після НАК "Нафтогаз України". Очевидно, що компанія є прибутковою, тому що ціни на газ дозволяють заробляти хороші гроші. Тому, я думаю, щодо походження коштів для такого придбання питань точно ні в кого не має бути", - зазначив Паращій.

Як повідомлялося, на сайті енергетичного холдингу ДТЕК оприлюднено повідомлення, що група ДТЕК планує сконцентрувати 68,2949% акцій АТ "Одесаобленерго" і 93,9978% ПрАТ "Київобленерго". 3 січня 2019 року ТОВ "ДТЕК Нафтогаз" (Україна) і NGR B.V. (Нідерланди) уклали договори купівлі-продажу акцій даних компаній. Договори укладені з відкладальною умовою та будуть завершені після отримання необхідних дозволів державних органів, включаючи узгодження антимонопольних органів.

"ДТЕК Нафтогаз" - операційна компанія, що відповідає за нафтогазовий напрямок в структурі енергетичного холдингу ДТЕК. У портфель активів входять підприємства "Нафтогазвидобування" і "Нафтагазрозробка", що проводять розвідку і видобуток вуглеводнів на трьох ліцензійних ділянках в Полтавській і Харківській областях.

"ДТЕК Нафтогаз" в 2017 році збільшив видобуток природного газу на 1,2% у порівнянні з 2016 роком - до 1,65 млрд. куб. метрів.

Зараз ви читаєте новину «Експерт пояснив чому "ДТЕК Нафтогаз" придбав "Одесаобленерго" та "Київобленерго"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі