понеділок, 10 грудня 2012 16:17

Екс-депутат Київради розповіла, як столиця може уникнути зростання тарифів

Екс-депутат Київради розповіла, як столиця може уникнути зростання тарифів
Наталія Новак запевнила, що достатньо перевірити складову тарифів. Фото: glavcom.ua

У Києві не потрібно збільшувати тарифи - достатньо перевірити їх складову.

Про це в коментарі Gazeta.ua заявила екс-депутат Київради від фракції партії "УДАР" Наталія Новак.

"В "Київенерго" заявляють, що 90% тарифу становить ціна на газ. Але до приходу Ахметова "Київенерго" показувала прибутки. Після цього компанія стала абсолютно збитковою. Таке враження, що кошти повністю виходять в офшори", - сказала Новак.

Вона також зауважила, що ціни на проїзд у метро можна залишити на теперішньому рівні, провівши переоблік пільговиків.

"Достатньо провести облік пільговиків. Тоді можна буде порахувати, скільки держава відшкодовує за них місту. Зараз дозволяється їздити в метро безкоштовно всім пенсіонерам, хоча закон дозволяє робити це виключно ветеранам праці. Безкоштовно їздять також співробітники СБУ, податківці, міліція. Хоча на роботі їм повинні видавати проїзні квитки", - вважає політик.

Новак наголосила, що розмови про збільшення тарифів на "комуналку" та транспорт напередодні виборів мера Києва віднімають голоси у чинного голови столичної міськадміністрації Олександра Попова. Таким чином дають "зелене світло" опозиційному кандидату.

"Образ Попова як господарника зникає, відповідно зменшуються його шанси на перемогу на виборах мера. Тому збільшуються шанси у опозиції, якщо вона виставить нового кандидата. Там не буде проблем перемогти Попова. Його підставляють не від хорошого життя. Або, можливо, вже знайшли якусь іншу кандидатуру", - припустила депутатка від партії "УДАР", лідер якої Віталій Кличко неодноразово заявляв про свої наміри стати Київським міським головою.

З її слів, Попов лише передає ту інформацію, яка йому прийшла "згори".

"Бюджет, який спустила центральна влада, де фактично Києву не передбачається субвенцій, такий, що навіть Попов став на диби і почав критикувати своїх партійців. Йдеться про 50 мільйонів гривень дефіциту бюджету, а спеціалісти говорять про 100%. У державної влади настільки погані справи, що вони не могли передбачити кошти на розвиток Києва навіть у виборний рік", - зауважила вона.

Новак запевнила, що столичний бюджет 2013 року - це бюджет проїдання, де передбачені лише нарахування на заробітні плати й комунальні витрати. Політик сумнівається, що цих коштів вистачить до кінця року. Припускає, що їх вистачить не більше, ніж на вісім-дев'ять місяців.

Зараз ви читаєте новину «Екс-депутат Київради розповіла, як столиця може уникнути зростання тарифів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі