пʼятниця, 09 листопада 2012 10:12

Економіку України знищив продаж товарів кіпрським офшорам - екс-заступник глави НБУ

Економіку України знищив продаж товарів кіпрським офшорам - екс-заступник глави НБУ
Ярослав Солтіс: Великі заводи, навіть державні, продавали кіпрським фірмам, де були друзі, родичі, товар. Фото: radiosvoboda.org

Економіка України була фактично знищена через продаж українських товарів кіпрським офшорам за заниженою ціною.

Про це розповів колишній заступник голови Національного банку України (НБУ) Ярослав Солтіс у ефірі Українського радіо.

"Вся економіка України була знищена шляхом продажу товарів, вироблених в Україні, за ціною, нижчою від собівартості. Великі заводи, навіть державні, продавали кіпрським фірмам, де були друзі, родичі, товар. Наприклад, собівартість виплавки сталі 500 доларів, а ви її продаєте за 450. Це при тому, що реальна ціна сталі на ринку 1000 доларів. Близько 500 доларів чистого прибутку залишаєте на своїй фірмі. Потім коли-небудь можете частково інвестувати в український бізнес", - сказав Солітіс.

Нагадаємо, у рамках офіційного візиту президента Віктора Януковича до Республіки Кіпр відбулася церемонія підписання Конвенції про уникнення подвійного оподаткування та запобігання податковим ухиленням стосовно податків на доходи і майно.

Документ замінить чинну нині угоду між урядами Кіпру та колишнього СРСР про уникнення подвійного оподаткування від 29 жовтня 1982 року.

Влада вважає, що це сприятиме вдосконаленню договірно-правової бази торговельно-економічного та інвестиційного співробітництва між Україною та Кіпром.

Зараз ви читаєте новину «Економіку України знищив продаж товарів кіпрським офшорам - екс-заступник глави НБУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі