вівторок, 23 липня 2013 10:18

Економіці України цього року не допоможе навіть сільське господарство - експерт

Економіці України цього року не допоможе навіть сільське господарство - експерт
Володимир Коновальчук прогнозує у найкращому разі мінімальне зростання ВВП. Фото: feg.org.ua

Зростання ВВП України у 2013 році становитиме щонайбільше 1%.

Такий прогноз озвучив фахівець з економіки та агропромислового комплексу Володимир Коновальчук у ефірі Першого ділового каналу.

"Цього року, скоріше за все, у нас буде стагнація - або нульове зростання, або мінімальне до 1%", - сказав Коновальчук.

За його словами, на це впливають, по-перше, зовнішні фактори.

"Є певні проблеми в Євросоюзі - в деяких країнах економіка увійшла в рецесію. Навіть економіка Німеччини показує дуже повільне зростання", - зазначив Коновальчук.

Розповідаючи про внутрішні чинники слабкого зростання ВВП, він зауважив:

"Їх багато. Наприклад, заборона валютного кредитування. Кредитування є кров'ю економіки. Якщо ми хочемо мати економічне зростання, то кредитування є невід'ємною частиною цього".

Експерт вважає, що навіть зростання у сільському господарстві не стане чинником відновлення економіки України цього року.

"Цього року сільське господарство тримається на плаву. Сподіваюся, його не потоплять. Однак на фоні очікувань нормального врожаю можуть бути проблеми в інших сферах. Тобто одні сектори показують кращі показники, інші - гірші, а ВВП показує всі у цілому", - підсумував Коновальчук.

Зараз ви читаєте новину «Економіці України цього року не допоможе навіть сільське господарство - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі