понеділок, 21 вересня 2020 20:23

Економічної стратегії немає, буде заміна уряду - економіст

Економічної стратегії немає, буде заміна уряду - економіст
Ексміністр розкритикував економічну стратегію Зеленського. фото: Тарас Подолян

Нині немає у влади економічної стратегії України, вважає економіст Павло Шеремета.

"Бачимо прагнення влади допомагати крупним фінансово-промисловим групам. Турборежим у перші місяці закрутив гайки малому й середньому бізнесу законами про фіскалізацію. Лібертаріанства не помітно. Є стратегія зменшення економічної свободи", - каже Шеремета.

Схвалює прийняття закону про регулювання банківської галузі.

"Банки не могли провести легальні збори акціонерів, бо мали колізію. Один закон дозволяє лише фізичну присутність акціонерів чи представників, а другий - про епідеміологічний стан - забороняє проводити такі зібрання. Це упорядкували. Закон також урегулював деякі питання у справі з націоналізованими банками. Правильним було зняття мораторію на приватизацію землі. Така ж історія була у свій час з упрозоренням державних закупівель. Обидва ці закони не ухвалили б, якби Україна не була на краю фінансової прірви і цього не вимагали міжнародні партнери".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україні для економічного ривка потрібна ще одна революція - економіст

Передбачає швидку заміну другому уряду Зеленського.

"Перший уряд будь-якого президента - Кучми, Ющенка, Порошенка, Трампа, Макрона - був набагато сильніший за наступні. Зараз летимо в стіну пандемії, тож можемо говорити вже про перспективу третього уряду Зеленського. Думаю, буде ще слабший, навіть за другий".

ЧИТАЙТЕ ПОВНЕ ІНТЕРВ'Ю З ПАВЛОМ ШЕРЕМЕТОЮ У СВІЖОМУ НОМЕРІ ЖУРНАЛУ "КРАЇНА"

Україна намагається впоратися з економічною кризою, викликаною пандемією коронавірусу Covid-19, за допомогою дешевих кредитів.

Зараз ви читаєте новину «Економічної стратегії немає, буде заміна уряду - економіст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі