вівторок, 21 січня 2020 13:20

Економічний паспорт українця: знайшли спосіб стримати трудову міграцію за кордон

Економічний паспорт українця: знайшли спосіб стримати трудову міграцію за кордон
Економічний паспорт буде особистим рахунком українців, які народжуватимуться після 1 січня 2021 року та житимуть на території України 18 років. Фото: Слово і Діло

В Україні хочуть створити економічний паспорт громадянина. До Верховної Ради внесли відповідний законопроєкт.

Таким чином на законодавчому рівні планують врегулювати питання підвищення економічного рівня життя українців. Планують створити "Фонд майбутнього". Це допоможе стримати трудову міграцію за кордон, йдеться в пояснювальній записці.

Щоб підвищити рівень життя населення, на особисті рахунки громадян відраховуватимуть 1% від реалізації всіх корисних копалин, видобутих на території України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки українців зібралися на заробітки: опитування

Так економічний паспорт буде особистим рахунком українців, які народжуватимуться після 1 січня 2021 року та житимуть на території України 18 років. Така система діє в Об'єднаних Арабських Еміратах.

Фінустанова "Фонд майбутнього" відповідатиме за накопичення та зберігання щорічних відрахувань на особистих рахунках громадян. Займатиметься виплатою накопичених коштів.

Найчастіше українці шукають роботу у Польщі, Росії та Чехії. Громадяни їдуть працювати за кордон через низьку заробітну плату вдома. За кордоном хочуть отримувати не менше $1 тис.

Зараз ви читаєте новину «Економічний паспорт українця: знайшли спосіб стримати трудову міграцію за кордон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі