четвер, 05 листопада 2020 20:13

ЄБРР виділить Україні 65 млн євро кредиту на міст та дороги

ЄБРР виділить Україні 65 млн євро кредиту на міст та дороги
40 мільйонів євро нададуть на реконструкцію ділянок двох регіональних автомобільних доріг. Фото: Reuters

ЄБРР надаватиме Україні кредити на фінансування дорожньої інфраструктури на обласному рівні.

Пілотні проекти з'являться вже наступного року в Херсонській та Дніпропетровській області, повідомляє пресслужба Мінфіну.

Зокрема ЄБРР надасть кредит в 25 мільйонів євро на будівництво мостового переходу через залізницю для зєднання двох районів міста Херсона, та 40 мільйонів євро - на реконструкцію ділянок двох регіональних автомобільних доріг загальною протяжністю 95,3 км в Дніпропетровській області", - повідомили у відомстві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС назвав умови для надання Україні €1,2 млрд

Запланована дата затвердження проекту - 21 березня 2021 року.

"Одним із перспективних напрямків співпраці України з ЄБРР є кредити для фінансування дорожньої інфраструктури на обласному рівні. Радий, що робота, яка стартувала два роки тому, дає плоди: розпочато підготовку проектів в цій сфері і що будуть створені необхідні законодавчі та нормативні умови для такої підтримки. Я радо вітаю керівництво Дніпропетровської та Херсонської областей, де будуть реалізовані пілотні проекти, зі свого боку Мінфін готовий долучитись до цієї роботи", - розповів заступник міністра фінансів Олександр Кава в рамках робочої зустрічі з ЄБРР щодо перегляду портфелю спільних проектів, яка відбулась в середу 4 листопада 2020 року.

Польський уряд виділив Україні €100 млн на модернізацію українських доріг. Реалізація цього договору між державами допоможе покращити стан під'їзних доріг до пунктів пропуску.

Зараз ви читаєте новину «ЄБРР виділить Україні 65 млн євро кредиту на міст та дороги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі